Silobutikken

Den første siloen på gården var en liten firkantsilo. Denne siloen ble det første ombyggingsprosjektet for oss da vi kom til Søre Skogen. Siloen fikk etterpå gjøre tjeneste som gjestehytte i mange år, før den nå har blitt til en bitteliten silobutikk.

På tross av størrelsen er det plass til litt forskjellig, som saueskinn og pilprodukt fra gården,  men og keramikk fra Polen, garn fra Færøyene, fugler fra Sør Afrika, fantastiske hagesakser fra Japan, i tillegg til flettebøker og andre spennende saker.

Økologisk sauekjøtt

Sauene våre sendes hvert år på fjellbeite i Etnefjellene. Her kan de beite seg opp til 1400 moh. på saftige fjellbeiter. Vanligvis får de 3,5 måneder i fjellet før de sankes litt ut i september. Da venter gode hjemmebeiter noen uker før vi skiller fra lam og sauer som skal til slakt.

Vi selger:

  • Hele økolgiske lammeslakt på ca 15-20 kg. Hele eller partert (f.eks.lår, bog, sider og koteletter).
  • Pinnekjøtt Vi sender en blanding av sider og kjøttfulle bogstykker til foredling hos lokalbedriften Lundal og får tilbake fortreffelig økologisk pinnekjøtt med gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder!
  • Økologiske Pølser Gode, smakfulle pølser med 99% sauekjøtt og chorizokrydder. Pøsene egner seg ypperlig til å tilberede i ovn, enten hele, eller oppkuttet som en tapasrett.

Flotte spælsauskinn

Vi har en flokk med farga spælsau på Søre Skogen. Noen sendes til slakt hver høst, og skinnene blir sendt videre til Granberg, et garveri som vi er så heldige å ha i distriktet vårt. Skinnfellene kommer tilbake nyfriserte, flotte og vaskbare. Hele fargepaletten som denne gamle norske sauerasen har pleier å være representert. Høsten 2022 er det tomt for skinn, de nye er klare fra garveriet på vårparten 2023;