Et økologisk småbruk

Søre Skogen ligger i Skjold, Vindafjord kommune. Vi var to voksne med to døtre som kjøpte gården i 2001, og flyttet hit med hester, høns, katt og hund.

Gården ble lagt om til økologisk drift etter kort tid og er Debio godkjent.

Skjermbilde 2016-08-07 kl. 13.31.03

Etterhvert ble husdyrholdet utvidet til en flokk spælsau, flere hester, minigris, og i 2016 to kalver av den gamle rasen Vestnorsk Fjordfe.

Gården er det vi vil kalle et "livsstilsbruk" der kjøkkenhage og grønnsaksåker tar opp en god del tid i vekstsesongenen.

I 2013 ble gården en "Inn på tunet" gård. Det innebærer at vi tre dager i uken er så heldige at vi kan ønske velkommen voksne brukere av tilbudet som bor i Vindafjord kommune.

Gjennom året arrangerer vi en rekke ulike kurs i pilfletting, har grupper innom på omvisning, og har arrangementer som "Åpen økologisk Gård", og julekafe.

Her finner du oss

Søre Skogen ligger i bygden Skjold, Vindafjord kommune. To timers kjøretur fra Stavanger som ligger sør for oss, og tre timers kjøretur til Bergen som ligger nord for oss. Nærmeste by er Haugesund, 3 mil vest for gården.

Kommer en fra Haugesund på E134 passerer en Isvik, kjører gjennom to korte tuneller og tar av til høyre når en ser skiltet til Nedstrand. Følg veien, ta til høyre i rundkjøring, fortsatt skilting mot Nedstrand. Du kjører nå på riksvei 513 og det skal du fortsette med i fire kilometer. Ved kryss, der det er skilting mot Nedstrand retning høyre, fortsetter du rett fram på Tørsdalsvegen, rv 736 retning Åmsosen. Etter ca. 300 meter vil du se skilt med Søre Skogen på venstre hånd.

Velkommen!

Hva vi driver med

Kursaktivitet er en viktig del av det vi kan tilby på Søre Skogen. Det holdes pilkurs, men og ulike kurs i bruk av hest.

Vi kan ta i mot mindre grupper for omvisning der fokuset blant annet kan være på hagebruk, økologi, minikurs i pilflett, kommunikasjon med hest, eller bare en trivelig stund i "gamlehuset" der vi smaker på bakst rett fra bakerovnen.

Overnatting. Det er muligheter for å leie overnatting i silo eller Gamlehuset, et 200 år gammelt restaurert hus.

Vi har og faste arrangementer som "Hagekurs", "Åpen økologisk gård", og "Julekafe". Se nærmere informasjon om dato.

Julekafeen i 2022 blir 3 og 10 desember fra 12-17,. Det blir kafé med julegrøt, boller og vafler i Gamlefjøset. I den minste siloen finner du julegaver du ikke finner andre steder, og på låven er det utstilling av ulike pilprodukt.

I stall og fjøs kan en hilse på dyrene, det blir mulighet til å kikke på gardskraftverket som akkurat er satt i drift, og en kan ta seg en tur opp i tenketårnet i siloen for å kikke på utsikten.

Velkommen!

Presentasjon av Søreskogen, laget av Alexis, som Woofet hos oss i 2019