Silotårnet

Siloen, som avhengig av hvor godt en kjenner hverandre, kan gi sengeplass til fra 2 til 6 personer. I siloen finner en og kjøkken, toalett og bad med dusj. "Tenketårrnet" på toppen er en flott plass å tilbringe en kveld ilag med andre eller i selskap med en god bok.

Siloen fra 1970 årene stod ferdig ombygd i 2010. Behovet for et kjøkken, mer overnattingsplass, og toalett/bad hadde vi følt på en stund, løsningen ble å bygge om siloen i betong som allerede stod og kneiste midt på tunet.

Siloen har fire etasjer. Nederst finner en toalett, og bad. I etasjen over, og på samme nivå som kurslokalet, ligger kjøkkenet. En etasje over kan en legge seg til å sove i en deilig seng, og klatrer en helt til topps blir en belønnet med fantastisk utsikt fra "tenketårnet". Her er det og muligheter til å få en god natts søvn for flere personer.

Siloen er godt isolert, og har vannbåren gulvvarme varmet opp fra sol eller ved.

Siloen er ofte i bruk som overnattingssted i forbindelse med kurs og samlinger, og leies sjelden ut utover dette.

 

Gamlehuset

Gamlehuset på haugen bak gården er det sengeplass til fra 5 til 8 personer.

Dette er et hus vi har flyttet og restaurert, der den eldste delen er 200 år. Her lever en som på "gamlemåten" med utedo, og vann fra krane på utsiden. Kokemuligheter på gass eller på vedkomfyr. Stemningen i huset bringer en tilbake til en annen tid, enkelheten i huset gir en egen ro.

I husets første etasje finner en kjøkken med bakerovn, vedkomfyr og to gassbluss. Her er det kjøkkenbord og stoler, en god arbeidsbenk med utslagsvask, og det en trenger av kopper og kar.

Stuen ligger innenfor kjøkkenet, og er innredet som seg hør og bør en 200 år gammel  tømmerstue. Her kan en legge i ovnen, dra gyngestolen inntil varmen, og finne fram en god bok.

På lemmen, eller i andre etage, finner en sengeplassene. Går en opp trappen fra kjøkkenet kommer en først til et lyst og åpent rom der naturen utenfor og utsikten den byr på er dominerende. Her er det og en god seng med 1.60 bredde. I rommet innenfor er det fire senger med ulik bredde. Rommene oppe har god takhøyde og er trivelige å overnatte i.

Overnatter en i Gamlehuset er en velkommen til å bruke dusj og bad i siloen etter behov.

Gamlehuset leies ut for minimum 5 netter.

 

 Airbnb Gamlehuset